5 tips voor het ontwikkelen van je talent

Wat maakt dat talent ontwikkelen leidt tot succes? Aan het begin van een nieuw kalenderjaar komen de budgetten voor training en opleiding vrij. Ik spreek liever over duurzaam investeren in het ontwikkelen van talent.

Is dat dan niet hetzelfde?

Naar mijn mening niet helemaal. Ik hoor te vaak dat opleidingsbudgetten er zijn omdat het in de secundaire voorwaarden zo is opgenomen. Duurzaam investeren in talentontwikkeling is iets anders. Het draagt bij aan de resultaten van een onderneming doordat medewerkers het beste uit zichzelf kunnen halen. Om deze investering maximaal te laten renderen, volgen hier enkele tips.

Bepaal je mogelijkheden en je koers

Je koers bepalen met een visie is essentieel in het ontwikkeltraject. Nog steeds zie ik bedrijven veel proefballonnen gebruiken: “Schieten op een wild idee en hiermee hopen dat er iets moois ontstaat”. Het budget voor persoonlijke ontwikkeling wordt hierdoor doelloos leeggezogen. Een gemiste kans!
Om een goede koers te bepalen kan een persoonlijke profiel analyse bijdragen. In dit artikel lees je meer over een profiel analyse.

Stap uit je comfort zone

Als het doel is bepaald kunnen we aan de slag. Wat ik dan zie is erg veilig. Er wordt routinematig gewerkt. Eruit stappen is ook niet altijd eenvoudig. Creativiteit en doorzettingsvermogens zijn hiervoor nodig. Het is mijn overtuiging dat iedereen dit in zich heeft. Door meten, sturen en begeleiden help ik medewerkers en leidinggevenden hierbij. De mogelijkheden die hierdoor ontstaan zijn vaak ongekend.Hoe ik dat precies doe, lees je hier.

Toon je kwetsbaarheid

Het ontwikkelen van je talent gaat vaak met vallen en opstaan. Laat je ego hierbij geen blokkade vormen. Stel jezelf open en ben eerlijk naar jezelf. Wat ging er goed en wat kan beter? Kritisch kijken naar je eigen prestatie is een belangrijke voorwaarde voor succes.

Vertrouw op anderen en op jezelf

Blijf trouw aan jezelf. Authentiek gedrag leidt altijd tot de beste resultaten. Vertrouw ook op anderen. In je omgeving zit altijd iemand die je als “mentor” kunt beschouwen. Kies mensen waarbij je je kwetsbaarheid kunt tonen. Vraag om feedback waarbij je “mentor” aangeeft hoe hij je ervaart. Een mening of oordeel helpen je hierbij niet.

Gewoon doen

Het klinkt eenvoudig. Toch is het mijn ervaring dat deze tip weinig wordt toegepast. Hoe vaak komt het voor dat goede idee├źn niet worden uitgevoerd? Terugkijkend op het proces worden veelal de genoemde tips niet opgevolgd. Een professionele begeleiding bij de ontwikkeling van je talent stimuleert het proces en dwingt vaak tot het zetten van deze laatste belangrijke stap: “gewoon doen!”

 

Wil je meer weten over persoonlijke ontwikkeling, laat dan hier een bericht achter. Binnen 1 werkdag ontvang je mijn reactie.

Share This